Nieuws Kinderdagverblijf Casa, December 2022

21 januari 2023

Dagelijkse uitjes

Ons kinderdagverblijf leent zich goed voor het ondernemen van dagelijkse uitjes met de kinderen. Wij zijn hier groot voorstander van omdat het bijdraagt aan de mogelijkheden voor kinderen om goed te kunnen beleven en voldoende frisse lucht te krijgen op dagelijkse basis, daarnaast draagt het bij aan hun fysieke conditie en senso-motorische ontwikkeling. De Taalvaardigheid wordt ook geënthousiasmeerd door de vele dingen die we tegenkomen tijdens een uitje evenals het sociale aspect wat onder de aandacht komt in het gezamenlijk ondernemen van een uitje naar bijvoorbeeld de bakker. Uitjes worden niet altijd met de gehele groep ondernomen. In hogere frequentie met de 2 plus kinderen. Zij behoeven meer beweging en bezoeken dan ook vaker 1 van de dichtbij gelegen speeltuinen. Waar gaan wij zoal naartoe? Diverse speeltuinen, het park, kinderboerderij, de markt, de bakker en we zwaaien graag naar de voorbij komende treinen.

Sinterklaas

Ook met de kinderen van 0-4 jaar hebben we Sinterklaas een plekje gegeven in onze groep. Vele liedjes, boekjes en mooie uitdagende knutsels hebben we voorbij zien komen. Ook hebben de kinderen lekkere pepernootjes gebakken in alle vormen en maten.

Slaapzakjes van thuis

Wij doen ons uiterste best om kinderen een veilige en warme slaapplek te bieden. Soms
kan het voorkomen dat een kind uitdagingen ervaart in het gaan slapen bij ons. Wanneer dit het geval is kunnen verschillende dingen een kind helpen. Een eigen slaapzak met de geur van thuis kan een uitkomst bieden. Onze pedagogisch medewerkers raden het in beginsel aan alle ouders aan een eigen slaapzak mee te nemen, daar we hebben ondervonden dat dit kinderen helpt. Uiteraard blijven wij ook onze eigen slaapzakken aanbieden.

Terug